Lax & pilgrimsmusseltartar med lime och chili

Elegant tartar på lax och pilgrimsmusslor skapad till Malmö Akvavit av Wilhelm Pieplow på Årstiderna i Kockska Huset.

Wilhelm Pieplow

Legendarisk krögare på Årstiderna i Kockska Huset

Ingredienser

Recept för 4 personer

 

Sallad

  • 1 dl plocksallad, exempelvis machésallad, ruccola, mangoldskott
  • 1 morot fint strimlad
  • 1 rödbeta fint strimlad
  • 1 potatis fint strimlad
  • 1 msk potatismjöl 

 

Dillolja

  • 1 dl plockad dill
  • 1/2 dl olja 

 

Laxtartar

  • 200 g lax fint tärnad
  • 1 lime, cest och juice
  • 1/2 chilifrukt finhackad
  • salt, peppar och en nypa socker
  • 1 msk olivolja 

 

Pilgrimstartar

  • 100 g pilgrimsmusslor fint tärnade
  • 1/2 lime, cest och juice
  • 1/4 chilifrukt finhackad
  • salt, peppar och en nypa socker
  • 1 tsk olivolja
  • 4 st pilgrimsmusslor

Gör så här

Sallad

Vänd de strimlade rotfrukterna i potatismjöl och fritera dem krispiga i olja.


Dillolja

Mixa dillen och oljan slät


Tartar

Blanda tartarerna var för sig och varva dem i en cylinder, toppa med plocksallad och friterade rotfrukter, servera med en grillad pilgrimsmussla och dillolja.